"McLaren zal even goed presteren zonder Ron Dennis"

Wereldkampioen Lewis Hamilton is van mening dat McLaren het niet slechter zal doen na het vertrek van Ron Dennis. De Britse rijder wist zelf pas enkele minuten voor de bekendmaking dat Ron Dennis het voor bekeken zou houden met de sport. Ron Dennis krijgt een andere functie bij McLaren maar zal dus in 2009 niets met de F1 meer te maken hebben. Vanaf 1 maart zal Martin Whitmarsh de taken van Ron Dennis overnemen en volgens Hamilton zal dat geen slechte gevolgen hebben voor het team.

"Enkele minuten voor de launch kreeg ik van Ron Dennis te horen dat hij in 2009 een andere functie krijgt en dat hij met ons team nog zeer weinig zal te maken hebben. Ik ben van mening dat het team nooit om Dennis alleen draaide maar hij heeft me naar mijn eerste wereldtitel gebracht en dat zal ik zeker niet vergeten", zo vertelde Lewis Hamilton.

Verder wist Hamilton nog te vertellen dat Martin Whitmarsh de taken in de toekomst zeker en vast op een goede manier zal weten uit te voeren en dat hij in het verleden eerder een broer was van Ron Dennis dan een collega. Volgens enkele insiders zou ook het behalen van Hamilton’s wereldtitel voor de doorslag bij Ron Dennis hebben gezorgd. De 61-jarige Brit volgde Hamilton al op tijdens diens periode in de karting. Hamilton was toen slechts 10 jaar oud en had volgens Ron Dennis toen al enorm veel talent. De wereldtitel van Hamilton was voor Ron Dennis een mooi moment om afscheid te nemen van de sport.