Alonso wil vertrouwen winnen in Frankrijk

Na een goede kwalificatie in Canada, maar dan toch pech tijdens de race, is de Spaanse Renault-rijder Fernando Alonso op zoek naar een, zoals hij het zelf noemt, morele boost in Frankrijk. Volgens Alonso zit er wel degelijk terug voldoende potentieel in de wagen om bij de toppers te kunnen eindigen wat betreft de race te Magny-Cours.

"In Canada hebben we kostbare punten moeten laten liggen maar toen al zat er duidelijk voldoende potentieel in de wagens om de rest bij te benen in het klassement. Ik zie ook nu weer hoe hard iedereen binnen het team werkt om de kloof tussen ons en de anderen niet te laten vergroten", zei Fernando Alonso.

Renault heeft de voorbije week ook in Barcelona getest op gebied van aerodynamica. Er zouden dit weekend in Frankrijk nieuwe onderdelen op de wagen zitten die nu al goede resultaten moeten opleveren. Net dit weekend zou Alonso zich beter kunnen voelen in zijn Renault-wagen.

"Dit wordt een weekend waar ik op moreel vlak veel kan versterken, toch als de nieuwe onderdelen een goede verbetering zijn. Het aerodynamisch pakket werkte uitstekend tijdens eerdere tests, dus hopen we enkel nog dat dit ook in Frankrijk zo zal zijn," zo sloot Fernando Alonso duidelijk tevreden zijn gesprek af.

Vandaag mocht al blijken dat de update aan de Renault zijn vruchten afwerpt. Alonso reed tijdens de tweede oefensessie immers de snelste tijd.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer