Alonso zeer tevreden met podiumplaats

Fernando Alonso ging tijdens de GP van Hongarije meermaals van de baan maar toch wist de Spanjaard op het podium te finishen.
image

Alonso kende een redelijk goed start maar bij het wegrijden uit de eerste bocht verloor hij samen met Felipe Massa opnieuw posities. Plaatsen die hij in de ronden nadien meermaals goedmaakte en weer verloor door breed te gaan in sommige bochten.

Tegen het slot van de race leek het alsof de Spanjaard en Ferrari opnieuw een tactische fout maakten door hem een keer meer te laten stoppen dan zijn naaste concurrenten in de race. Uiteindelijk wist de Spanjaard toch als derde te finishen, misschien wel deels te danken aan de foute bandenkeuze van Hamilton en zijn drive-through.

“De start verliep niet helemaal als verwacht aangezien beide Mercedes-bolides ons inhaalden. Ik moest Nico en Michael inhalen en nadien kwam ik na afloop van de eerste pitstops vast te zitten achter Webber. Vervolgens was ik dankzij de vrije baan erg snel, maar gedurende de eerste twintig ronden zat ik vast achter de beide Mercedessen en Mark Webber,” doet Alonso zijn relaas.

“Een race zoals vandaag duurt erg lang. Je moet je constant concentreren, er waren immers heel veel pitstops en wisselende weersomstandigheden.”

Alonso heeft echter alle vertrouwen in de resterende races die na de zomerbreak volgen. De Spanjaard heeft ook niet veel meer te verliezen in de strijd om de titel en focust zich enkel en alleen nog op het behalen van overwinningen.

“Ik denk dat we met vertrouwen de tweede helft van het seizoen tegemoet gaan. Juli was voor ons een fantastische maand. In juli behaalde ik van alle rijders de meeste punten en dat op drie verschillende circuits onder drie verschillende omstandigheden.”

“Jammer genoeg was juli niet echt een warme maand. We houden van warme temperaturen dus hopelijk zijn augustus en september een stuk beter.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}