Buemi stormt van 23ste naar 8ste plaats

Buemi reed naar eigen zeggen één van zijn beste race ooit en dat kunnen we alleen maar bevestigen. Van de 23ste naar de 8ste plaats in een Toro Rosso, dat verdient een applaus.
Sebastien Buemi zette zijn stommiteit uit Duitsland, hij reed op de Nurburgring tegen Heidfeld, meteen recht. Buemi kwalificeerde zich als achttiende maar moest dus door een gridpenalty vijf plaatsen achteruit op de grid.

Dat zorgde er wel voor dat Buemi een extra setje supersoft banden ter beschikking had voor de race. Dat extra setje gecombineerd met het rijden van een fantastische race zorgde ervoor dat de Zwitser maar liefst vijftien plaats goedmaakte doorheen het rijdersveld. Een achtste plaats en enkele wk-punten waren aan de finish de beloning voor Buemi. Al had dat volgens ons nog heel wat meer mogen zijn.

“Een fantastische race, één van mijn beste ooit,” omschreef Buemi zijn GP van Hongarije. “Ik startte op de laatste rij van de grid en tijdens de eerste ronde haalde ik zowat tien wagens in. Vervolgens had ik een goed ritme en kon ik op een vochtige baan nog enkele wagens inhalen.”

“Toen het droger werd voelde ik dat ik niet de ideale setup had en ik kende te veel onderstuur. Ik maakte me er niet al te druk over en het team verrichtte goed werk door tijdens mijn pitstop de vleugel aan te passen. Daardoor kon ik beter omgaan met mijn banden en maakte ik ook nog enkele plaatsen goed.”

Buemi komt door zijn fantastische prestatie dertiende te staan in de wk-tussenstand. Met zijn twaalf punten heeft hij er nu twee meer dan teamgenoot Alguersuari die veertiende staat.
a:1:{s:9:”file_name”;s:16:”buemi_hong11.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}