Hamilton op foute banden door communicatieproblemen

Lewis Hamilton leke lange tijd op weg naar een overwinning of op zijn minst ene podiumplaats maar uiteindelijk moest de Brit tevreden zijn met een vierde plaats.
image

En die vierde plaats had een stuk slechter kunnen zijn. Hamilton reed na een goede eerste wedstrijdhelft aan de leiding en was in een strijd verwikkeld met teamgenoot Jenson Button. Een korte regenbui zorgde ervoor dat Hamilton binnenkwam voor intermediates terwijl de meeste andere wagens op slicks bleven rijden.

“We hadden problemen met de boordradio,” aldus Hamilton. “Ik kon de ingenieurs horen maar zij konden mij niet horen. Ik vroeg dan ook constant om informatie maar ze konden mij niet horen. Het was dan ook erg moeilijk voor hen.”

“Ik denk dat er een moment was dat men mij toch even hoorde en misschien kregen ze toen een beetje informatie. Ik hoorde hen zeggen dat het zou regenen en het begon reeds te druppelen. We opteerden dan ook voor regenbanden. Ze riepen me binnen en de banden gingen van de wagen. Het was misschien niet de beste beslissing maar dat is nu eenmaal racen.”

Het circuit droogde razendsnel op en Hamilton moest opnieuw omschakelen op slicks. Ondertussen maakte Hamilton een spin bij het nemen van de chicane. Daarbij keerde hij roekeloos zijn wagen toen enkele andere wagens, waaronder Paul di Resta, kwamen aangereden. Daarvoor kreeg de Brit een drive-through, wat meteen betekende dat Hamilton zelfs een kruis mocht maken over een podiumplaats.

“Ik maakte een grote fout. Mijn linker voorband was redelijk versleten en ik ging iets te breed waardoor ik spinde. Vervolgens moet ik me echt bij di Resta verontschuldigen want ik zag hem niet. Ik had echt geen idee dat hij kwam aangereden. Ik weet niet wat er gebeurde maar om één of andere reden kreeg ik een bestraffing, wat misschien wel te verwachten was. Ik verontschuldig me dan ook bij hem.”

Hamilton kwam in zesde positie terug de baan op maar ironisch genoeg kon hij dankzij zijn nieuwere banden nog voorbijgaan aan Massa en Webber. De schade werd dus nog enigszins beperkt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}