Alonso ziet ook McLaren nog wel zitten

De Spanjaard Fernando Alonso begint in 2008 aan zijn tweede periode bij de Franse renstal Renault onder leiding van Flavio Briatorre. Hoe het er voor onze Spaanse rijder voor het komende seizoen uit zal zien is nog lang niet duidelijk. les zal afhangen van de prestaties van het team enerzijds en de verbetering van de wagen anderzijds. Alonso zelf weet dat Renault in staat is te winnen maar heeft ook de slechte prestaties van 2007 gezien en die geven hem weinig vertrouwen.

Hij vertelde onlangs dat als de tweede periode bij Renault niet verloopt als verwacht, hij niet zal aarzelen om naar een ander team uit te kijken. Bovendien voegt hij daar simpelweg aan toe dat ook een overgang naar McLaren in de toekomst nog mogelijk zal zijn. Ron Dennis zal de ruzie vast nog wel niet vergeten zijn en zolang hijzelf het team bestuurd vreest men toch dat het voor Alonso niet mogelijk zal zijn om terug te keren. Volgens Alonso zal hij elke kans voor een overstap op zijn minst overwegen.

Het gerucht doet al eventjes de ronde dat Ferrari zou willen onderhandelen met Alonso voor seizoen 2009 en dat hij dan niet zou aarzelen heeft hij ook alvast laten merken in vorige berichten. Maar een overstap naar McLaren is iets waarvan mensen voorlopig nog in ongeloof blijven staan kijken. De wagen waar hij zelf mee zal rijden in 2008, de R28, zou volgens de Spaanse rijder wat betreft de rondetijden serieus moeten veranderen en zou maar liefst een seconde tekort komen.

 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner