AlphaTauri presenteert ‘stijvolle’ F1-bolide voor 2022: AT03

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Nadat eerder al grote broer Red Bull vorige week haar nieuwe wagen voorstelde was het vandaag de beurt aan AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull Racing.

Afgelopen weekend lekte al een foto van de vermoedelijk nieuwe AlphaTauri F1-bolide en het was wachten tot vandaag om te zien hoe de AT03 er daadwerkelijk zou uitzien.

De AT03 lijkt wat de livery betreft verder te bouwen op de eerste twee AlphaTauri-bolides, maar dan uiteraard net dat tikkeltje anders en zonder de logo’s van voormalig motorpartner Honda op de wagen. Daarnaast wil men uiteraard de eigen ‘stijlvolle’ kledij in de verf zetten.

Net als vorig jaar zullen Pierre Gasly en Yuki Tsunoda het rijdersduo bij AlphaTauri vormen. De kleine Japanner zag een redelijk wisselvallig debuutseizoen in de Formule 1 toch beloond met een contractverlenging. Pierre Gasly reed vorig jaar dan weer een erg sterk seizoen en zag dat logischerwijze beloond met een nieuw contract.

Het wordt vooral uitkijken of AlphaTauri van de nieuwe reglementen en volledig nieuwe generatie F1-bolides gebruik zal kunnen maken om opnieuw een stap vooruit te zetten. Het zou niet de eerste keer zijn dat AlphaTauri voor een grote verrassing kan zorgen.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022