Alpine: “Aston Martin heeft iedereen in de F1-paddock verrast”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Ala Permane, de sportief directeur bij Alpine, heeft laten verstaan verrast te zijn door het feit dat Aston Martin plots vooraan meedoet. Iedereen is volgens Permane verrast door de sterke prestatie van Aston Martin.

Vorig jaar eindigde Alpine in het constructeurskampioenschap als vierde. De voorsprong op het als zevende geplaatste Aston Martin was echter redelijk groot. Dit jaar doet Aston Martin echter plots mee voor de ereplaatsen vooraan en de talrijke punten die daaraan verbonden zijn.

“Het is niet leuk dat we ons op het vlak van snelheid niet bevinden waar we dat wensen,” aldus Permane. “We willen wat sneller zijn dan waar we ons nu bevinden, we willen met die jongens strijden.”

“Ik denk dat we ons in vergelijking met vorig jaar dichter bij Ferrari en dichter bij Mercedes bevinden. Ik heb het nog niet uitgebreid kunnen analyseren, maar ik ben er zeker van dat we ons dichter bij Ferrari bevinden, rond deze tijd vorig jaar waren ze aan het strijden voor overwinningen.”

“Aston Martin heeft duidelijk een erg grote stap vooruit gezet, wij zijn het vijfde snelste team, wat niet de positie is waarin we ons willen beginnen. Het is ons doel om derde te zijn, wat momenteel niet het geval is.”

“Wanneer je zegt dat Mercedes het derde snelste team is, dan bevinden we ons misschien dichter dan vorig jaar bij hen. Dat is echter niet goed genoeg, het is niet waar we ons willen bevinden. Ik denk dat Aston Martin met hun grote sprong vooruit iedereen verrast heeft.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print