Christian Horner vreest moeilijke toekomst voor Red Bull: “Er is geen andere Max Verstappen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Met Max Verstappen heeft Red Bull een absoluut goudhaantje in huis maar is er ook nog een leven nadat het contract van de Nederlander afloopt in 2028?

De keuze om Max Verstappen te laten debuteren in de Formule 1 in 2015 werd destijds op menig wenkbrauwgefrons onthaald. Maar kijk, anno 2023 mogen we gerust stellen dat die gok Red Bull geen windeieren heeft gelegd. 

Desondanks de jeugdige leeftijd van Verstappen moeten ze bij red Bull ook naar de toekomst kijken en die hebben ze al deels veiliggesteld door vanaf 2026 te gaan samenwerken met Ford. Maar eind 2028 loopt ook het contract af met Max Verstappen en het is maar de vraag of er nog eens een jonge rijder van zijn kaliber het pad van Red Bull zal kruisen.

“Er is geen andere Max,” aldus Christian Horner tegenover ‘I news.’ “Als je terugkijkt op 2021 naar de druk die hij op bepaalde momenten had, reed hij enkele ongelooflijke races.”

“In Zandvoort had zijn thuisland er een weekend lang een nachtclub van gemaakt. Het lawaai op de grid, de verwachting, de koninklijke familie was er.”

Horner vindt ook dat het feit dat Verstappen zich kan afsluiten voor de drukte die een raceweekend met zich meebrengt een van zijn grootste kwaliteiten is.

“Ik weet nog dat ik hem zich zag voorbereiden op de race, gewoon een 24-jarige jongen, die een verbazingwekkend vermogen had om zich los te maken van wat er om hem heen gebeurde en gewoon in het moment te zijn,” legt hij uit.

“Hij reed een ongelooflijke race, won hem, maar er was geen crowd surfing aan het eind. Het was gewoon op naar de volgende.”

Sergio Perez gaat zijn derde jaar in bij het team en is mogelijks een uitdager voor de wereldtitel maar de grootste uitdaging voor hem wordt waarschijnlijk dat hoge niveau vasthouden tijdens één van de langste seizoenen ooit.

“Checo hing carrièregewijs in de touwen. Wij hebben hem een deal gegeven die hem een tweede adem gegeven heeft en nu telt hij vier overwinningen en een aantal podia. Hij rijdt beter en beter en hij krijgt meer zelfvertrouwen.”

“De grootste uitdaging voor Checo is dat drieëntwintig races vasthouden want dat is waar Max de afgelopen jaren zo sterk in geworden is met zijn onvermoeibare en constante prestaties.”