“Als de FIA niets doet aan de pitlanes dan gaan er ongelukken gebeuren”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Ferrari-rijder Carlos Sainz is bezorgd over de grootte van de pitlanes op bepaalde circuits, hij denkt dat er ongelukken zullen gebeuren als er niets aan gedaan wordt.

Carlos Sainz denkt dat er bij de monteurs slachtoffers zullen vallen als de FIA niet ingrijpt en de kleinste pitstraten op bepaalde circuits op de F1-kalender groter laat maken. De Spanjaard had zelf een incident met Fernando Alonso in Zandvoort omdat hij tijdens de GP van Nederland bij een pitstop moest uitwijken voor een monteur van McLaren. Ook Sergio Perez had tijdens dezelfde race een momentje toen hij over een wheelgun reed van een Ferrari-monteur.

“Volgens mij zijn het niet de pitcrews of de F1-teams die echt veranderingen moeten doorvoeren maar de FIA en de Formule 1-organisatie”, aldus Sainz in Singapore.

“Ik heb het al eens gezegd en ik zeg het nog een keer; op een dag zal er een ongeluk gebeuren en op een dag zal er een persoon bij betrokken zijn, omdat alles zo krap is als er een safety car is en we allemaal tegelijk pitten.”

“Zoals in Boedapest een jaar geleden toen we in de formatieronde gingen pitten, was het in Zandvoort een chaos toen de safety car naar buiten kwam, en we moeten een oplossing vinden, want ik heb het gevoel dat we iemands gezondheid in gevaar brengen.”

Het ene circuit is het andere niet en het spreekt voor zich dat op een circuit zoals Monaco de pitlane kleiner is. Maar elk circuit moet aan bepaalde veiligheidscriteria voldoen van de FIA en Sainz vindt dat de criteria voor de pitlanes zeker gerespecteerd moeten worden.

“Als we om gehomologeerd te worden een bredere en langere pitstraat nodig hebben om ruimte tussen de auto’s te hebben, moeten we ervoor zorgen dat dat gebeurt”, voegde Sainz eraan toe.

“Ik weet dat het logistiek en technisch niet gemakkelijk is voor deze circuits, maar ik zat in een behoorlijk enge situatie in Zandvoort en het kan elk moment gebeuren. Het is iets dat we moeten aankaarten.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print