Commotie in de F1-paddock: “Red Bull en Aston Martin hebben het budgetplafond overschreden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens het Duitse maandblad ‘Auto, Motor und Sport’ (AMuS) hebben de teams van Red Bull en Aston Martin vorig jaar het budgetplafond overschreden.

Binnenkort zal de FIA de cijfers openbaar maken met betrekking tot het budgetplafond en als we het Duitse ‘AMuS’ mogen geloven is er al een eerste schandaal in de maak want Red Bull en Aston Martin zouden zich vorig jaar niet aan de regels gehouden hebben.

Volgens de geruchtenmolen zou Red Bull het budgetplafond met een aanzienlijk bedrag overschreden hebben. Het zadelt de FIA alvast op met een enorm probleem want het wereldkundig maken is een ding, maar zullen er straffen volgen en wat zullen ze zijn?

Mercedes voelde zich na de turbulente seizoensfinale in Abu Dhabi al bekocht en als nu nog zou blijken dat Red Bull ongestraft de regels van het budgetplafond kan overtreden zou dat ongetwijfeld een groot schandaal zijn voor de FIA. Naar verluidt sturen vooral Mercedes en Ferrari aan op een strenge straf voor Red Bull maar vooralsnog blijft het stil op dat vlak.

“Heeft Ferrari daar eigenlijk wel baat bij?” vraagt u zich misschien af. Het klopt dat de Scuderia vorig jaar geen concurrentie was voor Red Bull maar dit seizoen zijn ze dat wel. Als Red Bull vorig jaar te veel geld heeft uitgegeven heeft dat immers ook een impact op de huidige bolide, die in 2021 ontwikkeld werd.

Hoewel ze het bij Red Bull ten stelligste ontkennen hebben berekeningen van de concurrentie al aangetoond dat ze ook dit jaar het budgetplafond zullen overschrijden.

Volgens ‘AMuS’ zal de FIA volgende week met een verklaring naar buiten komen waarin te lezen zal staan dat beide teams zich aan een geldboete mogen verwachten. De andere teams denken dat de FIA op die manier een schandaal wil vermijden omdat ze ook zelf erg laat met de cijfers van het uitgegeven budget naar buiten zijn gekomen. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print