Lewis Hamilton: “Nooit leuk als het titelgevecht al vroeg gedaan is”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton laat weten dat hij meeleeft met de fans als Max Verstappen zich komend weekend met nog vijf races te gaan dit seizoen voor de tweede keer tot wereldkampioen zou kronen.

Hoewel het in het begin van het seizoen leek dat Red Bull en Ferrari aan elkaar gewaagd zouden zijn kan Max Verstappen komend weekend voor de tweede keer wereldkampioen worden en dat met nog vijf races te gaan. De Nederlander was na de eerste races van het seizoen zelfs op achtervolgen aangewezen maar heeft nu een comfortabele voorsprong van 116 punten op zijn eerste achtervolger.

Dat is uiteraard een geweldige prestatie van Verstappen maar Lewis Hamilton vindt het spijtig voor de fans dat ze niet kunnen genieten van een gevecht tot op het laatste moment.

“Vanuit mijn oogpunt denk ik niet echt veel aan het feit dat Verstappen zijn tweede opeenvolgende titel binnensleept”, zei Hamilton in Singapore.

“Ik voel zeker mee met de fans. Voor iedereen en zelfs voor ons vorig jaar, tot op de laatste minuut, dat was intens voor iedereen.”

“Het is nooit geweldig als het seizoen vroeg eindigt. Zelfs niet wanneer ik het heb meegemaakt dat het eerder eindigde zoals in Mexico.”

“Voor jou als individu is het geweldig. Maar voor de sport is het niet spectaculair.”

“Ik ben echt dankbaar dat ik 2008 tot op de laatste zeventien seconden heb meegemaakt, en vorig jaar natuurlijk ook. Laten we hopen dat het in de toekomst wat beter gaat.”

Voor Hamilton zelf liep het seizoen 2022 niet over rolletjes met een Mercedes F1-bolide die moeilijk te doorgronden valt maar de zevenvoudige wereldkampioen trekt zich op aan de samenhorigheid en de motivatie die er heerst in zijn team.

 “Voor mij geniet ik nog steeds van de uitdaging en ik ben trots op de kracht en de groei binnen ons team in de vorm van relaties en onze focus”, aldus Hamilton. “Gewoon zien hoe hard iedereen werkt in een team is voor mij het meest inspirerende.”

“Ze gaan van het circuit, vliegen zondagavond over, zitten maandag op kantoor, proberen oplossingen te bedenken, proberen de code te kraken. Dat is echt indrukwekkend, want het is gewoon onverbiddelijk dit seizoen. Ik weet dat iedereen uitkijkt naar de vakantie.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print