Max Verstappen: “Hier in Singapore kom je daarmee misschien weg”

Red Bull Content pool
Red Bull Content pool

De race op het Marina Bay Circuit Park in Singapore is één van de zwaarste op de F1-kalender. Verstappen zelf kijkt er alvast naar uit, al heeft hij zich niet in het bijzonder extra voorbereid op de race in Singapore.

“Ik heb me op een soortgelijke manier voorbereid als gewoonlijk voor een Grand Prix en de afgelopen weken niet anders getraind. De race zal zwaar zijn, maar ik weet wat ik kan verwachten en ben fit,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website over de race in Singapore.

Ook voor Verstappen is het moeilijk om in te schatten hoe sterk hij voor de dag zal komen. Wanneer hem wordt gevraagd of hij zichzelf als favoriet ziet antwoordt Verstappen als volgt.

“Dat is lastig in te schatten. Het is een paar jaar geleden dat we hier gereden hebben en dit jaar hebben we nieuwe auto’s, dus dat zijn onbekende factoren. Natuurlijk hebben wij het de laatste paar races erg goed gedaan, maar ook hier hebben we natuurlijk een goede voorbereiding nodig. Het is afwachten,” aldus Verstappen.

“Daarnaast kan het weer ook een rol gaan spelen, misschien regent het wel tijdens de kwalificatie. Ik denk dat we ons moeten richten op de snelheid over één ronde, dat is dit jaar niet ons sterkste punt geweest. We zijn altijd snel geweest in de race, maar hier is de kwalificatieronde erg belangrijk.”

Gevraagd of het in Singapore mogelijk is om de wagen meer af te stellen voor de kwalificatie dan de race denkt Verstappen dat dit op het Marina Bay Circuit Park mogelijk lukt.

“Ja, je kunt je auto zo afstellen dat die over één ronde sneller is dan tijdens de race. Maar op de meeste circuits zal je het dan tijdens de race moeilijker hebben. Hier in Singapore kom je daar misschien mee weg.”