“Als George Russell Lewis Hamilton kan verslaan is zijn carrière gemaakt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Jacques Villeneuve vindt dat Mercedes-rijder George Russell zich dit seizoen vooral moet concentreren op het verslaan van zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

George Russell mocht na drie seizoenen bij Williams eindelijk aan de slag bij de hoofdmacht van Mercedes. De jonge Brit heeft bij Williams al laten zien dat hij met een inferieure wagen mooie dingen kan laten zien en dat komt hem in zijn eerste jaar bij Mercedes, waar het niet goed loopt dit seizoen, goed van pas.

Jacques Villeneuve denkt ook dat Russell dit jaar met een duidelijk doel aan de slag is gegaan bij Mercedes, namelijk het verslaan van zijn teamgenoot, niemand minder dan de zevenvoudige wereldkampioen Lewis Hamilton. 

“Hij heeft nu de ervaring en hij heeft een paar jaar in slechte auto’s gereden, moeilijke auto’s,” reageerde Villeneuve tijdens de laatste ‘F1 Nation podcast.’

“Dus ja, hij nam vrede met een moeilijke Mercedes die aan het stuiteren was, het enige wat voor hem telde was Lewis verslaan.”

“Hij wist vanaf het begin dat het geen kampioenschap-winnende auto was. Als hij Lewis verslaat, is zijn carrière gemaakt. Dat is het enige waar hij om geeft.”

“En ook, het feit dat ze allebei Britten zijn, als hij Lewis verslaat, maakt dat zijn carrière.”

“Dus dat was zijn enige focus: wat hij moest doen om Lewis te verslaan en dat is wat hij heeft gedaan.”

Lewis Hamilton heeft zes wereldtitels behaald met Mercedes en Villeneuve heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij vindt dat dit vooral het resultaat was was van een superieure auto, dat vindt hij trouwens ook van de wereldtitels van Michael Schumacher.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print