“Als Sebastian Vettel vindt dat hij een milieuzondaar is dan moet hij maar stoppen met de F1”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Rallylegende Walter Röhrl neemt nooit een blad voor de mond, hij vindt dat Sebastian Vettel consequent moet zijn en stoppen met de F1 als hij vindt hij een te grote impact op het milieu heeft.

Sebastian Vettel is een groene jongen, niet alleen is hij tegenwoordig getooid in het British Racing Green van Aston Martin maar hij profileert zich meer en meer als voorvechter van het milieu. Een tijdje geleden schoof hij ook aan in een debatprogramma op de BBC waarin hem de vraag werd gesteld of het dan niet hypocriet was om in een sport als de F1 aan de slag te zijn.

“Dat is het ook,” aldus Vettel. “Je hebt ook gelijk als je lacht want dat zijn vragen die ik mezelf dagelijks stel.”

“Ik ben geen heilige. Ik ben erg bezorgd over de toekomst, over onderwerpen als energie, energie-afhankelijkheid en waar het heen moet in de toekomst.”

Tweevoudig wereldkampioen rally Walter Röhrl vindt dat het helemaal geen steek houdt dat Vettel bezighoudt met de tegenstelling dat hij voorvechter voor het milieu is en de impact van de Formule 1 daarop.

“Ik heb me al eens afgevraagd wat er met hem gebeurd is,” aldus Rohrl tegenover ‘Bild am Sonntag.’ 

“Na vijftien jaar in de motorsport ben ik eindelijk tot mijn zinnen gekomen en vind ik dat ik een milieuzondaar ben. Dan moet ik stoppen, zo is het genoeg!”

“Hij mag niet zeuren over het feit dat hij iets voor het milieu wil doen en tegelijkertijd de wereld rondreizen voor de F1. Je moet consequent zijn in het leven.”

Er worden al een tijdje vraagtekens geplaatst rond de toekomst van Vettel in de Formule 1 want de resultaten bij Aston Martin zijn immers niet om over naar huis te schrijven.

Röhrl denkt niet dat de mindere resultaten van Vettel te wijten zijn aan zijn milieuactivisme maar hij laat wel optekenen dat in een sport waarin het draait om duizendsten van een seconde het minste een invloed kan hebben op de prestaties.

Ten slotte wenst hij Vettel nog het beste toe en hoopt hij dat hij een mooi einde kan breien aan zijn carrière.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022