Red Bull: “Baku wordt de echte test voor oplossing DRS-probleem”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het Red Bull F1 team zal naar eigen zeggen pas komend raceweekend weten of haar oplossing voor de DRS-problemen waarmee het tijdens de GP van Spanje geconfronteerd werd ook goed zijn.

Na de DRS-problemen bij Max Verstappen tijdens de GP van Spanje moest Red Bull een oplossing zien te vinden. De oorzaak van het probleem lag volgens Dr. Helmut Marko bij het te ver gaan in het proberen reduceren van het gewicht van de RB18 (Red Bull onthult oorzaak van DRS-probleem Max Verstappen: “Er is een grens overschreden”).

Veel tijd had Red Bull niet om de problemen op te lossen want na de race in Spanje volgde al snel de race in Monaco. Voordeel voor Red Bull was echter dat DRS in Monaco niet echt belangrijk is en dat het zich daardoor vooral op de race in Azerbeidzjan kon focussen, waardoor het dus twee weken extra tijd kreeg.

“We hebben het DRS-probleem zelf uitgelokt, ik denk dat als we eerlijk zijn, dat we een eerder pijnlijke les geleerd hebben,” aldus Paul Monaghan, de hoofdingenieur bij Red Bull.

“Er heerst een vorm van opluchting na al het harde werk dat zeer slimme mensen binnen het team verricht hebben. Ze hebben fenomenaal werk verricht in een zeer korte tijd.”

“De uitdaging veranderd circuit na circuit, de tijd van wachten verandert, de snelheid waarmee het opent, de omstandigheden.”

Bij Red Bull hebben ze vertrouwen in de oplossing die ze voor hun DRS-probleem hebben uitgewerkt maar ze beseffen dat het lange rechte stuk van 2,2 kilometer op het stratencircuit van Baku met een topsnelheid die 340 km/u overstijgt de echte test zal zijn.

“Baku zorgt voor verschillende andere problemen,” aldus Monaghan volgens ‘Autosport’. “DRS opent in Monaco tegen een snelheid van 160 km/u, in Baku is dat 300 km/u.”

“Het draait hem dus niet echt rond het gewicht van de flap, het is het omhoog gaan waarbij het haar eigen aerodynamisch gewicht moet ondergaan.”

“Het zou dom zijn om op onze lauweren te rusten. We weten wat we fout gedaan hebben. Het was ons doel om het op te lossen maar tot dusver is het oké.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print