“Ik vermoed dat er nog steeds een haar in de boter is tussen Alonso en Hamilton”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Het is al van 2007 geleden dat Fernando Alonso en Lewis Hamilton een tumultueus seizoen hadden als teamgenoten bij McLaren en het lijkt erop dat er nog steeds spanningen zijn tussen de twee kemphanen.

Lewis Hamilton heeft een groot deel van de GP van Monaco doorgebracht met de versnellingsbak van de Alpine van Fernando Alonso in zijn vizier. De Alpine-rijder probeerde zijn banden te sparen en Hamilton raakte hem in de smalle straten van Monte Carlo niet voorbij.

Dat leidde tot een gefrustreerde Hamilton die zich tevreden moest stellen met de achtste plaats achter Fernando Alonso. Martin Brundle van ‘Sky’ denkt ook dat er nog steeds spanningen zijn tussen de twee rijders ten gevolge van hun seizoen als teamgenoten bij McLaren.

“Alonso zocht een constant tempo, dat was noodzakelijk voor hem om zijn banden te sparen. Dat had als resultaat dat de rest van het veld achter hem vast kwam te zitten met als eerste in de rij een gefrustreerde Lewis Hamilton,” aldus Brundle in zijn column voor ‘Sky.’

“‘Dat is niet mijn probleem.’ zei Fernando en je kan niet anders dan denken dat er nog steeds een haar in de boter is tussen hen beide sinds ze teamgenoten geweest zijn bij McLaren in 2007.”

“Fernando ging er dan op bizarre wijze vandoor om de derde snelste tijd van de race te laten noteren om zijn zevende plaats veilig te stellen.”

Brundle merkte ook op dat het niet de dag was van van de voormalige wereldkampioenen in Monaco met ook nog Sebastian Vettel op een tiende stek.

“Hamilton was achtste, die in deze omstandigheden normaal gezien zou uitgeblonken hebben als hij wat vrije baan had gekregen, en dan was er ook Sebastian Vettel met een tiende plaats voor Aston Martin. Dat wil zeggen dat er maar liefst dertien wereldtitels op slechts zeven seconden van elkaar gefinisht zijn, maar helaas op een roemloze wijze.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022