Jenson Button: “Hamilton zal opnieuw competitief zijn, als hij het wil”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Jenson Button is er geen enkele reden waarom Lewis Hamilton in de nabije toekomst opnieuw competitief zal zijn, tenzij de zevenvoudig wereldkampioen er zelf niet meer voluit voor zou gaan.

Mercedes kende tot dusver een moeilijk seizoensbegin, wat we ook weerspiegeld zien in de wk-tussenstand. George Russell slaagt er nog enigszins in om de schade te beperken maar het ziet er naar uit dat Lewis Hamilton voor het eerst sinds 2014 niet zal meestrijden voor de wereldtitel.

“Ik denk dat het voor Lewis een serieuze aanpassing is om te rijden met een wagen die niet competitief is,” vertelde Button onlangs in de ‘The Chris Evans Show’ op Virgin Radio.

“Hij heeft sinds 2014 steeds voor de wereldtitel gestreden en nu heeft hij met George Russell een nieuwe jonge teamgenoot die competitief is.”

“George rijdt nu met een wagen die beter is dan dat hij tot dusver gewoon was (Williams), het geeft hem vertrouwen en zorgt ervoor dat hij iets harder pusht.”

“Lewis heeft waarschijnlijk niet zoveel vertrouwen in de wagen om er het maximale uit te halen. Wanneer je dan enkele slechte races achter de rug hebt dan doet dat op mentaal vlak pijn. De Formule 1 is een mentale sport, niet alleen een fysieke.”

In Monaco bleek nogmaals de frustratie bij Lewis Hamilton toen we hem bezig hoorden over de boordradio maar volgens Jenson Button zal Hamilton wel degelijk terugkeren naar de voorste gelederen van de Formule 1.

“Lewis, zoals we allemaal weten, is één van de beste in de wereld, misschien zelfs de beste in de wereld met een F1-bolide,” aldus Button.

“Hij zal opnieuw competitief zijn, als hij dat wil. Daar draait het rond. Misschien denkt hij dat zijn carrière erop zit en wil hij de sport verlaten om iets anders te doen. Wie zal het zeggen?”

“Maar als Lewis een wagen krijgt die goed genoeg is om te winnen dan zal hij ook races winnen.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022