Alx Danielsson blij na F1 test

Alx Danielsson, World Series by Renault kampioen 2006, heeft op 18 mei jongstlede zijn lang beloofde F1 test gekregen. De Zweed rijdt dit seizoen in het redelijk onbelangrijke Euro F3000 kampioenschap. Op het korte Stowe circuit van Silverstone werd hij dan verleden week eindelijk opgeroepen door Renault om de technische shakedown te doen van de twee chassis die in Warschau binnenkort een demonstratie zullen geven.

 

Alx legde voor de ogen van een schare internationale journalisten 50 rondes af en toonde zich zeer enthousiast over de test. "Ik was snel in het vooropgestelde ritme en alles kwam heel natuurlijk over. Ik wil zo snel mogelijk meer hiervan," verklaarde hij. "Dit was een uitzonderlijke kans en hierdoor geraken Zweedse fans weer meer betrokken bij de F1."

 

Renault programma-coördinator Colin Hale was ook zeer positief. "We wisten dat Alx een snelle en intelligente rijder was. Onze samenwerking hier heeft een diepe indruk nagelaten op ons. We vroegen Alx beide chassis af te stellen en hij benaderde alles zeer methodisch en toonde dat hij zeer goed begreep hoe de werking van een F1 in elkaar zat. Al bij al leverde hij zeer goed werk."

 

Op 17 juni rijdt Alx Danielsson de tweede manche van de Euro F3000 serie op de Hungaroring.

 

 

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023