Andretti gaat met ‘2023 F1-bolide’ in de windtunnel testen: “We gaan voluit voor een F1-deelname in 2025”

IndyCar
IndyCar

Onlangs raakte bekend dat Andretti van de FIA een goedkeuring kreeg om in de toekomst deel te nemen aan de Formule 1. Ook de F1 zelf moet haar goedkeuring nog geven maar ondertussen zetten ze bij Andretti alles op alles om in 2025 te kunnen deelnemen. Daarvoor willen ze binnenkort al in de windtunnel testen.

Andretti Racing CEO Michael Andretti liet verstaan zeer blij te zijn met de goedkeuring van de FIA en het vooruitzicht dat zijn team in de toekomst waarschijnlijk op de F1-grid zal staan.

“Het was heel heftig en een harde procedure om als team te ondergaan en ik ben trots dat we kunnen zeggen dat we in ieder deelaspect als beste eruit kwamen en daar zijn we erg trots op. Ik denkt dat het toont dat we het recht hebben om op de grid te staan en we zijn daar erg opgewonden over,” aldus Michael Andretti tegenover ‘Sky Sports’.

“We zijn ook erg blij met de steun die we van de fans krijgen, de steun van de fans is overweldigend en ik wil iedereen daar buiten bedanken voor al hun steun want het betekent erg veel. We zijn opgewonden over de toekomst. We denken dat we de F1-fans echt iets te bieden hebben.”

Bij Andretti maken ze stevig werk van hun mogelijke F1-deelname. Ze zijn volop bezig met de voorbereidingen en er wordt gemikt op een F1-deelname in 2025, het laatste seizoen volgens de huidige regels alvorens er in 2026 ingrijpende reglementswijzigingen plaatsvinden.

“Momenteel mikken we nog steeds op 2025,” aldus Andretti. “Onze wagen gaat volgende week in de windtunnel. We hebben een wagen die volgens de 2023-specificaties gebouwd is. We gaan voluit, we bouwen aan het team. Momenteel mikken we op 2025, het kan ook 2026 zijn, we zullen zien.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023