Nigel Mansell: “Mooi om te zien hoe hot en sexy de Formule 1 momenteel is”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sinds de overname door Liberty Media is de Formule 1 booming business geworden en dan vooral in de Verenigde Staten is er een enorme groei te merken. Nigel Mansell prijst dan ook Liberty Media en de FIA voor de explosie van de sport.

In 2017 nam Liberty Media de fakkel over van Bernie Ecclestone en sindsdien hebben er een aantal grote veranderingen plaatsgevonden. Zo zijn ze nu heel actief op de sociale media maar vooral de serie ‘Drive to Survive’ op Netflix heeft ervoor gezorgd dat ook het grote publiek warm is geworden voor de Formule 1.

“Deze sport is altijd het toppunt geweest van de autosport en dat wereldwijd” aldus Mansell. “Als je naar de wagens kijkt, ze zien er fantastisch uit, een echt beest dat verschrikkelijk snel is. Godzijdank is nu alles wel veel veiliger, het is geen moordmachine meer. Het mag gezegd worden, de FIA en de constructeurs hebben op dat vlak ongelooflijk werk verricht.”

“Vroeger was het wel anders” vertelt Mansell ons. “Toen was het een wonder als je 150 races op de teller had staan of dat je gewoon nog levend met pensioen kon gaan, nu kom je zelfs rijders tegen met 300 grote prijzen en meer achter hun naam.”

Liberty Media heeft er dan weer voor gezorgd dat de sport toegankelijk is geworden voor het grote publiek. Formule 1 is een geavanceerde en technische sport maar door de serie ‘Drive to Survive’ wordt er nu ook gekeken naar persoonlijkheden en het grotere plaatje. 

“De Formule 1 plukt daar nu de vruchten van, het is gewoon fijn om te zien” aldus Mansell.

Geschreven door Vincent Bogaerts

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023