Aston Martin: “Alonso had ook met een andere strategie niet gewonnen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na afloop van de GP van Monaco was er veel te doen over het feit dat Aston Martin Fernando Alonso tijdens zijn eerste pitstop niet meteen intermediate-banden had gegeven. Volgens teambaas Mika Krack zou een andere strategie er echter niet voor gezorgd hebben dat Alonso de race had gewonnen.

Toen het tijdens de race lichtjes begon te regenen kwam Alonso binnen voor een pitstop en daarbij stuurde Aston Martin hem opnieuw de baan op met medium-banden. Dat bleek de foute keuze want het begon harder te regenen en Alonso moest een tweede pitstop maken om intermediate-banden te komen halen. Teambaas Mike Krack gaf na afloop wat meer uitleg over de beslissing om Alonso te laten binnenkomen en op intermediates opnieuw de baan op te sturen.

“Je moet naar het volledige plaatje kijken, hoe het is verlopen,” aldus Krack. “Je probeert uiteraard zo lang mogelijk buiten te blijven, zeker tijdens omstandigheden waarin je niet goed weet wat er gebeurt.”

“We hadden om eerlijk te zijn zoveel regen niet verwacht. We dachten dat het een korte regenbui zou zijn die snel zou opdrogen omdat het circuit zo warm was.”

“Normaal zeg je dan, laat ons nog één, twee of drie rondjes buiten blijven, maar de banden waren al erg versleten. We zagen dat de temperaturen naar beneden gingen. Dat was een risico. Toen de wagen met die informatie binnen kwam beslisten we om voor de medium band te gaan.”

“Toen de wagen opnieuw vertrok zagen we kort daarna zeer veel regen. We moesten opnieuw binnenkomen.”

Aston Martin werd volgens Krack dan ook verrast door de intensiteit van de regen, net als verschillende andere teams. Toch is Krack er tegelijkertijd ook van overtuigd dat Alonso ook met een andere strategie de race niet had kunnen winnen.

“Als we intermediates hadden laten monteren dan had Max dat ook gedaan. Hij had ook de voorsprong gehad, ik denk dat het niet veel verschil zou gemaakt hebben,” aldus Krack.

“Ik denk dat we over het algemeen niet te hebzuchtig mogen zijn, we moeten terugkijken en zien wat onze doelstellingen waren. We kwamen naar hier om beter te doen dan wat we tot dusver hadden gedaan. Daarin zijn we denk ik geslaagd. Red Bull was wat te snel voor ons.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner