Ferrari excuseerde zich bij Charles Leclerc voor ‘communicatie-fout’: “We begrijpen zijn frustraties”

Ferrari
Ferrari

Op zaterdag liep het al mis voor Charles Leclerc. De Monegask moest genoegen nemen met de derde tijd en kreeg vervolgens een gridstraf van drie plaatsen voor het hinderen van Lando Norris. Dat laatste was volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur het gevolg van een ‘communicatie-fout’ en daarvoor excuseerde hij zich bij Leclerc.

Het werd opnieuw een frustrerend raceweekend voor Charles Leclerc, hij en de race in Monaco gaan niet goed samen. De hoop op een eventuele overwinning was al op zaterdag vervlogen, dat liet hij ook verstaan in zijn reactie na afloop van de race.

“Ik kreeg op zaterdag de informatie te laat en daardoor was ik op zondag op achtervolgen aangewezen,” vertelde Leclerc. “Uiteraard is dat frustrerend. Ieder raceweekend zoals dit is frustrerend en wanneer het je thuisrace is dan is dat nog meer frustrerend.”

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur excuseerde zich bij Charles Leclerc voor het feit dat hij tijdens de kwalificatie niet gewaarschuwd werd dat Lando Norris achter hem reed en bezig was aan een snelle ronde.

‘Het zijn voor hem al enkele frustrerende jaren in Monaco geweest en wat op zaterdag gebeurde is moeilijk om te verteren,” aldus Vasseur. “Het was zwaar om eerst de polepositie met slechts een tiende ofzo te verliezen, om de eerste startrij te missen met twee honderdsten en dan vervolgens de communicatie die er niet was.”

“Ik kan me alleen maar in naam van het team verontschuldigen en proberen te zien hoe we het in de toekomst beter kunnen doen, hoe we de communicatie tussen de pitmuur en Charles kunnen verbeteren, langs beide kanten.”

“Ik denk dat het ook wat door de omstandigheden is gebeurd, in de tunnel enzovoort. Maar oké, we moeten excuses proberen te vermijden want het is de slechtst mogelijke manier om je te proberen verbeteren, we moeten gewoon correct zijn.”