Strafpunten voor George Russell en Nico Hulkenberg in Monaco

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Twee rijders kregen strafpunten tijdens de GP van Monaco: George Russell en Nico Hulkenberg. Gelukkig voor beide heren blijft dit voorlopig zonder verdere ernstige gevolgen.

George Russell kreeg tijdens de GP van Monaco een tijdstraf van vijf seconden voor het gevaarlijk opnieuw op de baan komen na het gebruiken van de uitloopstrook ter hoogte van Mirabeau. Naast de tijdstraf kreeg Russell ook twee strafpunten op zijn superlicentie.

Daarmee komt Russell zijn totaal op zes stuks in een periode van twaalf maanden. Bij het verzamelen van twaalf strafpunten in een periode van twaalf maanden volgt een raceban. Dat is voorlopig echter nog niet aan de orde en ook de tijdstraf bleef bij Russell zonder gevolgen voor de uitslag van de race.

Naast Russell kreeg ook Nico Hulkenberg een tijdstraf van vijf seconden. De Duitser kreeg echter nog een bijkomende tijdstraf van vijf seconden omdat de eerste tijdstraf niet correct werd uitgevoerd tijdens de pitstop.Een totale tijdstraf voor Hulkenberg dus van tien seconden en twee strafpunten op zijn superlicentie.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner