Toto Wolff: “Mercedes is nog steeds niet goed, we zijn minder slecht”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks de upgrades die Mercedes tijdens het raceweekend in Monaco op haar F1-bolide introduceerde is de Mercedes W14 nog steeds niet goed, zo laat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff althans verstaan na afloop van het raceweekend.

Lewis Hamilton behaalde tijdens de race de vierde plaats en het bonuspunt voor de snelste ronde, teamgenoot George Russell finishte één plek verder op de vijfde plaats. Toto Wolff reageert echter lauwtjes op de performance van zijn team in Monaco, de verhoopte grote sprong vooruit bleef uit. Het pakket met updates was zoals Wolff eerder al voorspelde geen ‘mirakeloplossing’.

‘Het is erg moeilijk om de upgrades te beoordelen aangezien we ons te midden van Aston Martin en Ferrari bevinden,” aldus Wolff toen hem gevraagd werd wat hij van de upgrades vond. “Het draait hem meer rond het begrijpen van hoe de wagen zich nu gedraagt en wat we nodig hebben om hem af te stellen. We zijn redelijk goed in het verbeteren van iets eenmaal we de ontwikkelingsrichting weten.”

“Positief is misschien dat we hier in Monaco nooit echt goed zijn geweest. De wagen was verschrikkelijk vorig jaar, deze keer vertelden de rijders dat hij niet goed was.”

“We bevonden ons drie tienden van de pole, vorig jaar waren dat zes tienden. Er is dus een stap in de juiste richting maar we moeten voorzichtig zijn.”

“We moeten nu naar Barcelona gaan en meer data verzamelen. Het is een nieuwe basis voor ons. Ik verwacht niet dat we nu afstand gaan nemen van Aston Martin en Ferrari.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner