Aston Martin bouwt bijzondere F1-simulator voor Sebastian Vettel

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Het Aston Martin F1 team heeft in samenwerking met Sebastian Vettel een speciale F1-simulator voor thuis gebouwd.

Als rijder van het Aston Martin F1 team kruipt Sebastian Vettel uiteraard regelmatig in de F1-simulator van Aston Martin die in de fabriek staat. De viervoudig F1-kampioen wil zich echter ook thuis extra voorbereiden op de diverse circuits en de ingenieurs van het team gingen samen met hem aan de slag om een bijzondere thuissimulator te bouwen.

‘Senior Garage Equipment Designer’ Matt Tomalin leidde het project waarbij een simulator werd gebouwd rond een deel van de Aston Martin AMR21 cockpit, de wagen waarmee Sebastian Vettel vorig F1-seizoen reed. Er werden ook drie breedbeeldschermen in verwerkt zodat Vettel een ‘panoramisch’ zicht verkreeg.

Het project van Aston Martin om een thuissimulator te bouwen voor Sebastian Vettel ging in april van start en het duurde verschillende maanden voor het volledig afgewerkt was. In september vorig jaar werd de simulator bij Sebastian Vettel thuis in Zwitserland geleverd.

Sebastian Vettel kan zich doorheen het seizoen van thuis uit nog beter voorbereiden op de verschillende races. Gezien de erg drukke F1-kalender geen overbodige luxe want er is niet altijd de tijd om steeds naar de fabriek af te reizen.

We kunnen ons ongetwijfeld inbeelden dat veel F1-fans jaloers zijn op de simulator die de viervoudig F1-kampioen nu thuis heeft staan. De gemiddeld F1-fan zal er zich met een beperkter budget hier eentje moeten aanschaffen. Al is dat uiteraard veel beperkter dan wat Sebastian Vettel tot zijn beschikking heeft gekregen.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer