“Aston Martin maakt zichzelf belachelijk dit seizoen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Ralf Schumacher is niet te spreken over de performance die het Aston Martin F1 team dit seizoen weet neer te zetten. Aston Martin staat dit seizoen slechts zesde in het kampioenschap.

Vorig jaar behaalde het Racing point F1 team maar liefst 195 punten en eindigde het als vierde in het constructeurskampioenschap. Daarbij scheelde het zelfs maar zeven punten met de derde plaats van McLaren.

Het geweldige resultaat van de renstal staat in schril contrast met wat de renstal dit seizoen onder haar nieuwe naam als Aston Martin weet te presteren. Tot dusver werden immers slechts 61 punten behaald en staat Aston Martin zevende bij de constructeurs, een plaats waarop het naar alle waarschijnlijkheid het seizoen ook zal eindigen.

Voormalig F1-piloot Ralf Schumacher is alvast niet te spreken over de prestaties van Aston Martin dit seizoen, die volgens hem ook nog eens de reputatie van Sebastian Vettel aantasten.

“Ik weiger te geloven dat Sebastian zichzelf belachelijk heeft gemaakt,” aldus Schumacher tegenover ‘Sky Duitsland’. “Het is meer het team dat zichzelf belachelijk maakt.”

“Het pakket gaat gewoonweg niet de juiste richting uit en ze lijken niet in staat om zich te ontwikkelen, ook al hebben ze een nauwe samenwerking met Mercedes.”

“Het feit dat ze veel nieuwe personeelsleden hebben aangenomen kan ook een hinderpaal zijn.”

Volgens Schumacher wacht Sebastian Vettel dan ook nog een moeilijk slot van het seizoen.

“Ik denk niet dat we Sebastian vaak in de top tien zullen zien, tenzij er incidenten of buitengewone omstandigheden plaatsvinden zoals in Boedapest,” aldus Schumacher.

“Ze bevinden zich duidelijk achter McLaren en Ferrari, zelfs AlphaTauri is voor hen. Het zal een moeilijk einde van het jaar worden voor Vettel.”

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022