Red Bull vervangt Honda door Acura tijdens GP van de USA

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Na de speciale ‘Honda-livery’ tijdens het raceweekend in Turkije past Red Bull Racing ook tijdens de GP van de USA haar livery aan. Zo wordt Honda op de F1-bolides van Red Bull en AlphaTauri ‘vervangen’ voor Acura.

In de jaren tachtig en negentig was Acura in de sport aanwezig en reden Ayrton Senna en Alain Prost met het merk op het vizier van hun F1-helm. Na een jarenlange afwezigheid keert de naam Acura komend weekend terug naar de Formule 1.

Red Bull vervangt Honda immers op haar livery door de merknaam Acura dat eveneens toebehoort aan Honda. Acura zal ook op de vizieren van de rijders staan.

“Als high-performance merk van Honda in Noord-Amerika lijkt het me logisch en mooi om Acura opnieuw aanwezig te laten zijn in de koningsklasse van de autosport, de Formule 1. We zijn blij om hen opnieuw te verwelkomen tijdens de GP van de USA,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner.

“Ik herinner me nog dat Alain Prost de GP van de USA in 1989 met Acura op het vizier van zijn helm won. Hopelijk bezorgt de aanwezigheid van ons merk hetzelfde resultaat op het Circuit of The Americas.”

Ook bij Honda zijn ze uiteraard blij dat Acura op de F1-bolides van Red Bull en AlphaTauri zal staan.

“Het is zeer speciaal om Acura deel te zien uitmaken van onze samenwerking met Red Bull Racing en Scuderia AlphaTauri tijdens de GP van de USA,” aldus Masashi Yamamoto van Honda F1.

“Dit is tot dusver al een ongelooflijk F1-seizoen geweest en we zijn trots om de merknaam Acura deel te laten uitmaken van deze iconische F1-race in Amerika.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print