Aston Martin na drie podiumplaatsen op rij: “Wees voorzichtig met conclusies trekken”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Mike Krack, de teambaas van Aston Martin is erg blij met de drie podiumplaatsen op rij voor Fernando Alonso en zijn team. Krack waarschuwt echter dat er niet te snel conclusies mogen getrokken worden.

“Nadat we tijdens de drie eerste races telkens competitief waren betekent dat we vertrouwen hebben dat we ook op andere circuits competitief kunnen zijn,” aldus Aston Martin-teambaas Mike Krack. “Het soort circuits is zeer verschillend, we hebben Baku met erg lange rechte stukken en er is Monaco zonder lange rechte stukken. Er zijn allerlei dingen die het veld door elkaar schudden.”

“En dat is waarom ik steeds zeg dat we voorzichtig moeten zijn met het trekken van te veel conclusies na een race.”

“Wanneer je naar de racestrategie in Melbourne kijkt en hoe alles uiteindelijk is verlopen, dat je moest managen en dat je niet echt een representatieve verhouding van de echte racesnelheden hebt gekregen, dat is waarom ik steeds zegt dat ik erg voorzichtig ben met het trekken van conclusies.”

“Tot dusver heeft Aston Martin dit seizoen een ongelooflijke vooruitgang geboekt die het team in staat heeft gesteld om vooraan met te doen, achter het dominante Red Bull-team, op hetzelfde niveau als Ferrari en Mercedes, of zelfs voor de grote rivalen, dit afhankelijk van het circuit en de omstandigheden.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print