Sebastian Vettel: “Geen spijt van F1-afscheid, blij met Aston Martin-succes”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na zijn afscheid van de Formule 1 heeft Sebastian Vettel zich naar eigen zeggen goed aangepast aan zijn nieuw leven weg van de Formule 1 en de spotlights. Vettel heeft geen spijt van zijn afscheid, ook al is Aston Martin uitgerekend in het jaar na zijn afscheid erg competitief geworden.

In 2021 maakte Sebastian Vettel de overstap van Ferrari naar Aston Martin, maar Vettel had ongetwijfeld gehoopt om nog heel wat mooie resultaten neer te zetten. Het werden echter twee moeilijke seizoenen met wisselvallige prestaties. Vettel nam vervolgens eind 2022 afscheid van de Aston Martin en de Formule 1. Er was meer in het leven dan enkel de Formule 1, iets dat Vettel ook vandaag nog steeds vindt.

“Ik volg de Formule 1 nu als kijker, met uiteraard inside-informatie die ik van de voorbije jaren heb,” vertelde Vettel tijdens een interview met ‘Auto Bild’. “Ik ben uiteraard geïnteresseerd.”

“Het is altijd moeilijk om te voorspellen wat er het jaar nadien zal gebeuren. Dat is waarom ik ook blij ben dat het team het zo goed doet. Ik ben echt blij voor hen. Dat het beter zou gaan dan vorig jaar was duidelijk, vorig jaar was echt bijzonder slecht.”

Vettel is naar eigen zeggen blij met zijn nieuw leven, ook al is dat weg van de actie en volg hij de sport nu vanuit de zetel.

“Welk scenario zich nu ook afspeelt, ik heb mijn beslissing genomen los van hoe dit jaar kon verlopen,” aldus Vettel. “Momenteel ben ik tevreden met mijn nieuwe situatie en ik kijk er naar uit om nieuwe dingen na te streven en dingen te beleven die me interesseren.”

“Ik geniet van mijn tijd thuis met de kinderen en familie. Ik verzamel heel wat ideeën alvorens er nieuwe concrete dingen opduiken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print