Ferrari komt niet met een B-spec van haar wagen: “We houden ons aan het oorspronkelijk plan”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur zal Ferrari niet met een zogenaamde B-specificatie van haar wagen komen. Bij Ferrari willen ze gewoon updates op de huidige wagen introduceren die de performance en het gedrag van de wagen moeten verbeteren.

Bij sommige teams, waaronder Mercedes, wordt er aan een mogelijke B-specificatie van de wagen gewerkt. Er waren speculaties dat Ferrari na tegenvallende prestaties tijdens de eerste races ook die weg zou gaan bewandelen maar teambaas Frederic Vasseur ontkent dat.

“We hebben een hele reeks die op komst zijn, niet in Baku want we hebben een nieuwe aerodynamisch pakket voor meer downforce en de sprintrace is daar niet ideaal voor. Maar in Miami, Imola, niet in Monaco, maar ook Barcelona,” vertelde Frederic Vasseur tijdens een call met de media eerder deze week. “Tijdens iedere race zullen we een update op de wagen hebben. We houden ons aan ons plan.”

“We hebben enkele aanpassingen gedaan op het vlak van de balans en het gedrag van de wagen. Het was veel beter in Melbourne en we zullen die richting blijven uitgaan.”

“Het is geen B-specificatie van de wagen als je dat zo wil noemen. We zullen niet met iets volledig anders komen. We zullen deze wagen van updates blijven voorzien en we zullen proberen om erg veel updates te introduceren.”