Aston Martin: “Onderdelen die we van Mercedes krijgen vormen geen beperkende factor voor onze eigen performance”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Het Aston Martin F1 team neemt verschillende onderdelen af van Mercedes en is daar naar eigen zeggen erg tevreden over. Volgens Aston Martin beperken de onderdelen het team niet om een mogelijk betere performance te behalen.

Gezien de problemen die Mercedes momenteel met haar eigen F1-bolide ondervindt zou je kunnen stellen dat het afnemen van onderdelen bij Mercedes mogelijk een beperkende factor is voor Aston Martin haar eigen performance. Volgens technisch directeur Dan Fallows vormt het afnemen van onderdelen zoals motor, versnellingsbak en de achterwielophanging geen beperkende factor.

“We zijn erg blij met wat we van Mercedes krijgen,” aldus Fallows die in april 2022 Aston Martin vervoegde nadat hij van Red Bull was overgestapt. “Ik denk niet dat er iets is dat we van Mercedes krijgen en dat onze performance limiteert.”

“Er is uiteraard de versnellingsbak, achterwielophanging en de motor. Maar ik zie momenteel absoluut geen reden om te wensen dat we iets anders zouden hebben.”

“Onze engineers werken uiteraard rond de beperkende factoren die we hebben. Weerhoudt dat ons ervan om onze doelstellingen te behalen? Nee, absoluut niet, we zijn erg blij met onze samenwerking. We zijn tevreden over onze motoren en versnellingsbakken. Op veel vlakken is het dankbaar dat ik me op dat vlak geen zorgen moet maken.”