Carlos Sainz: “Het doet pijn niet te kunnen strijden voor overwinningen”

Ferrari
Ferrari

Net als teamgenoot Charles Leclerc beleeft ook Carlos Sainz tot dusver een erg moeilijk seizoen bij Ferrari, nog meer zelfs dan zijn Monegaskische teamgenoot. Sainz slaagde er tot dusver niet in om te kunnen strijden voor overwinningen en dat komt hard aan.

“Het doet me pijn, het verschil met Red Bull,” vertelde Sainz onlangs in gesprek met ‘The Race’. “Hoe snel dat Red Bull dit jaar blijkt te zijn, hoe ze ons volledig verrast hebben.”

“Het doet me niet zoveel pijn dat we vierde in het constructeurskampioenschap zijn, of vijfde of zesde bij de rijders. Het is niet alleen wij, ik denk dat ook Aston Martin en Mercedes nooit zo’n verschil hadden verwacht.”

“Mochten we vierde in het constructeurskampioenschap zijn en we wisten dat we ieder weekend kans maakten op de polepositie of de overwinning dan zou het makkelijker om te aanvaarden zijn. 

Vergeleken met vorig jaar lijkt Ferrari een stap achteruit te hebben gezet, zo voelt het althans in plaats van dat men bij Ferrari dit jaar een bijkomende stap vooruit had kunnen zetten.

“Het voelde in 2022 alsof we met Ferrari eindelijk terug aansluiting bij de top hadden gevonden, ik denk dat we allemaal hadden verwacht om dit jaar op zijn minst op hetzelfde niveau te strijden,” aldus Sainz. “Het is een veel moeilijker seizoen dan vorig jaar. Niet alleen ik maar heel het team koesterde deze hoop en verwachtingen. Om dan plots meer dan een halve seconde verwijderd te zijn van Red Bull is een bittere pil om te slikken.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print