Aston Martin verlengt sponsordeal met F1-team en blijft minstens tot 2030 in de Formule 1

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Slechts enkele dagen na de bekendmaking van de contractverlenging van Fernando Alonso raakt bekend dat Aston Martin de sponsordeal met haar F1-team heeft verlengd. Als autoconstructeur blijft Aston Martin dus langer de hoofdsponsor van het Aston Martin F1 team, waarmee het dus ook minstens tot 2030 de naam zal geven aan de F1-renstal.

Bij Aston Martin zijn ze uitermate ambitieus en dat ze bouwen aan de weg naar de top van Formule 1 bleek in het verleden al uit de uitspraken van Lawrence Stroll, de eigenaar van het automerk Aston Martin en het Aston Martin F1 team. Met de contractverlenging van Fernando Alonso en Honda als nieuwe motorpartner vanaf 2026 zetten ze bij Aston Martin alles op alles om in de toekomst te kunnen strijden voor overwinningen en uiteindelijk ook de F1-titel.

Het Aston Martin F1 team is ontstaan uit het voormalige Racing point F1 team. De voorbije jaren werd werk gemaakt van een nieuwe fabriek in Silverstone en nu heeft de autoconstructeur Aston Martin zich dus langer geëngageerd om titelsponsor te zijn van het Aston Martin F1 team. Hoeveel het Britse merk van luxe sportwagens daarvoor neertelt werd niet bekendgemaakt.