“Je mag van Lewis Hamilton bij Ferrari in 2025 nog niet te veel verwachten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Viervoudig F1-kampioen Alain Prost is van mening dat de overstap van Mercedes naar Ferrari een goede keuze kan zijn, al zijn er ook wel wat onzekere factoren.

“De relatie met Charles weet je, de omgeving bij Ferrari is ook belangrijk,” vertelde Prost tegenover ‘Sports Illustrated’. “Hij heeft zo’n lange periode voor een Brits team gereden, Mercedes, met de manier van werken daar en dan ga je naar een Italiaanse team, zeker met een andere druk, de andere manier van denken, hij staat ook onder druk van de media. Ik denk dat het niet zo eenvoudig is.”

Lewis Hamilton beleeft momenteel zijn slechtste seizoensstart in jaren. Prost begrijpt de motivatie van Lewis Hamilton dan ook om eventueel iets ander ste doen.

“Ik begrijp zijn beslissing. Wanneer je je bij een team zoals Mercedes bevindt, dat in twee jaar tijd geen enkele race wist te winnen en echt worstelt om opnieuw vooraan te geraken. Op zijn leeftijd zou ik ook zeggen: ‘Oké, waarom niet iets anders proberen?'”

“Ik weet niet zeker of hij de kans had gekregen om naar Red Bull te gaan, maar zeker niet met Max daar. Dus dat is niet mogelijk. Maar ga je naar Ferrari, met de ingrijpende reglementswijzigingen die in 2026 ingaan. Je hebt slechts één jaar (2025) om je in te werken in het team.”

“Na 2026 zal hij 42 jaar oud zijn, misschien zelfs 43 jaar, dan gaat het een ander verhaal zijn. Maar ik kan het begrijpen wanneer je niet wil stoppen met racen.”

Prost wordt vervolgens gevraagd of het een goede stap is voor Lewis Hamilton, Mercedes en Ferrari.

“De vraag is of het een goed stap is die hij zet. Gaat het de juiste keuze zijn? Ook wat Ferrari betreft kan je je dezelfde vraag stellen.”

“Het is goed voor de sport want iedereen gaat kijken. Je kan een idee hebben maar het idee of de perceptie die je vandaag kan hebben is volgend jaar op hetzelfde moment anders. Hij zal immers een jaar ouder zijn. Zal hij zijn motivatie vinden terwijl hij voor Ferrari rijdt?”

“Dat is mogelijk want het gaat momenteel nog over een kort periode, misschien slechts één jaar, als Ferrari het goed doet, dan den ik. dat zijn motivatie kan terugkeren.”