Bruno Famin geeft toe: “Het is geen leuke tijd bij Alpine”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Het Alpine F1 team kende opnieuw een teleurstellend en erg moeilijk begin van het F1-seizoen. De harde realiteit zegt dat Alpine onderaan bengelt terwijl het eigenlijk helemaal vooraan zou willen meestrijden. Alpine-teambaas Bruno Famin geeft dan ook toe dat het geen leuke periode is voor Alpine.

Ondanks de erg teleurstellende prestaties op het circuit blijven ze bij Alpine naar eigen zeggen vasthouden aan hun visie voor de lange termijn. Famin bevestigde ook nogmaals dat het Alpine F1 team niet te koop is, ook al werd dat de voorbije weken meermaals gesuggereerd.

“We hebben met Alpine echt een project voor ogen,” aldus Famil tegenover ‘F1.com’. “We hebben een project waarbij we het merk Alpine willen ontwikkelen en de merkbekendheid in het bijzonder van Alpine door middel van de autosport en de Formule 1 in het bijzonder willen vergroten.”

“We genieten de volledige steun van het topmanagement. Het team staat zeker en vast niet te koop. We zullen blijven pushen om onze doelen te behalen.”

“Het is geen leuke periode. We bevinden ons op het vlak van performance niet waar we willen zijn, we werken niet aan dit project om vijftiende of zestiende te finishen.”

“We wille voorop liggen, we willen de performance van de wagen ontwikkelen en we willen zo snel mogelijk voor podiumplaatsen en overwinningen strijden.”