Aston Martin verwacht stevige strijd met McLaren: “We zijn geen ‘sitting duck’ maar gaan ervoor strijden”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

De voorbije races zal Aston Martin McLaren serieus dichterbij komen, in die mate zelfs dat het moet vrezen voor de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Volgens sommigen zal Aston Martin maar weinig weerwerk kunnen bieden maar teambaas Mike Krack is het daar niet mee eens.

Na een erg moeilijk seizoensbegin introduceerde McLaren vanaf de GP van Oostenrijk enkele aanzienlijke upgrades en die zorgden ook voor een opmerkelijke verbetering van de performance van de F1-bolide van McLaren. Het resultaat daarvan is ook duidelijk te merken in de wk-tussenstand want McLaren naderde de voorbije races aanzienlijk op de top vier van het kampioen.

McLaren behaalde de voorbije races zelfs meer punten dan Red Bull en volgens sommigen is het Aston Martin in de strijd om de vierde plaats dan ook de figuurlijke ‘sitting duck’. Aston Martin heeft immers nog maar elf punten voorsprong op McLaren. Teambaas Mike Krack laat echter verstaan dat ze zich voorbereiden op een intense strijd met McLaren.

“Nee, ik heb niet het gevoel dat we een ‘sitting duck’ zijn, je hebt je lot steeds in eigen handen,” aldus Krack. “Je moet proberen om je wagen te verbeteren, wat we ook zullen proberen om te doen, we gaan proberen om zo hard mogelijk te strijden.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023