Lawrence Stroll reageert op de kritiek: “Mijn zoon heeft dit seizoen ongelooflijk veel pech gehad”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Aston Martin mede-eigenaar Lawrence Stroll heeft zijn zoon Lance Stroll dit seizoen bijzonder veel pech gekend en verklaart dit voor een groot stuk het grote verschil tussen hem en Fernando Alonso.

Aston Martin begon erg sterk aan het F1-seizoen met verschillende podiumplaatsen van Fernando Alonso. Ook in het kampioenschap bij de constructeurs was die erg sterke start te zien want Aston Martin stond lange tijd tweede in de wk-tussenstand. Ondertussen is die tweede plaats erg ver verwijderd en is Aston Martin afgegleden naar de vierde plaats bij de constructeurs, het moet zelfs vrezen ook die plaats te verliezen aan McLaren.

Opvallend daarbij is vooral het grote puntenverschil tussen Fernando Alonso en Lance Stroll. Mede dankzij verschillende podiumplaatsen, en maar liefst 183 punten tot dusver dit seizoen, staat Alonso vierde in het kampioenschap. De prestatie van Lance Stroll staat daarmee in schril contrast want Stroll stond geen enkele keer op het podium, heeft slechts 47 punten, en staat tiende in he rijderskampioenschap.

Het mag duidelijk zijn dat Stroll zijn ‘underperformance’ mede verantwoordelijk is voor het feit dat Aston Martin niet hoger in het kampioenschap maar vaderlief Lawrence Stroll pareert de kritiek die zijn zoon te verwerken krijgt. Volgens vader Stroll heeft zoonlief Lance dit seizoen bijzonder veel pech gekend.

“Lance begon met een achterstand door met twee gebroken polsen de eerste races van het seizoen te moeten afwerken, wat zeer uitdagend is, maar zette een heroïsche prestatie neer en hij heeft ook ongelooflijk veel pech gekend,” vertelde Lawrence Stroll tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Hij heeft negen keer moeten opgeven door motorproblemen of een probleem met de achtervleugel (in Suzuka). De helft van de races had dus niets te doen met zijn eigen capaciteiten, hij had gewoon ongelooflijk veel pech, helaas.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023