Max Verstappen denkt nu al aan zijn F1-pensioen: “Ik wil iets doen zoals Valentino Rossi”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen laat weten dat hij in de toekomst iets soortgelijk zoals Valentino Rossi wil doen, die de overstap gemaakt heeft naar het GT racen.

In Qatar behaalde Max Verstappen zijn derde wereldtitel en won hij zijn veertiende race van het seizoen. De Nederlander ligt nog onder contract tot het einde van 2028 en hij heeft al laten weten dat hij niet, zoals Lewis Hamilton of Fernando Alonso, in de Formule 1 zal doorgaan tot zijn veertigste.

MotoGP-legende Valentino Rossi ruilde aan het einde van 2021 zijn leven op twee wielen in voor één op vier wielen en hij neemt nu deel aan de GT World Challenge Europe voor het WRT-team. 

In ‘Gazzetta dello Sport’ vertelt Max Verstappen dat we hem binnen tien jaar niet meer op de startgrid van een GP hoeven te verwachten, maar dat hij waarschijnlijk wel nog aan het racen zal zijn.

“Het zou leuk zijn om te doen zoals Valentino Rossi, ik zie zijn races graag in GT, een categorie waarin ik geïnteresseerd ben omdat we onze eigen auto hebben ingeschreven.”

“Hij deed alles wat hij kon in de MotoGP, met een waanzinnige carrière, en nu heeft hij plezier, terwijl hij nog steeds hard werkt en opnieuw wil winnen.”

“Ik denk dat ik in de toekomst op zoek ga naar iets vergelijkbaars.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023