Bezoek aan Mercedes-fabriek inspireerde Lewis Hamilton: “Iedereen was er enorm gemotiveerd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton laat weten hoe een bezoek aan de fabriek van Mercedes hem geïnspireerd heeft. Ondanks voor het tweede jaar op rij een bijzonder moeilijk seizoen is iedereen bij Mercedes ongelooflijk gemotiveerd om terug te keren naar de absolute top.

Sinds 2022 hebben we een nieuwe generatie F1-bolides en van het dominante Mercedes tussen 2014 en 2020 hebben we sindsdien niet veel meer gezien. De formatie uit Brackley moet het stellen met de GP van Brazilië 2022 als enige overwinning sinds de terugkeer van het grondeffect naar de F1.

De GP van Saoedi-Arabië 2021 was ook de laatste keer dat we Lewis Hamilton zagen op de hoogste trede van het podium en de kans is vrij groot dat hij het ook dit jaar moet stellen zonder overwinning tijdens een F1-race.

Desondanks zit Hamilton Sergio Perez op de hielen voor de tweede plaats in het wereldkampioenschap en tekende hij bij Mercedes een contract tot het einde van 2025. Naar eigen zeggen zag de zevenvoudig wereldkampioen bij een bezoek aan de fabriek dat het team vastberaden is om terug te keren naar de top.

“Laatst was ik in de aerodynamica-afdeling, het is duidelijk dat niemand blij is met waar we zijn en hoe we het dit jaar hebben gedaan,” vertelde Hamilton aan de verzamelde media. “Maar het was enorm bemoedigend om te zien hoe gedreven iedereen was.”

“Iedereen bleef met beide voeten op de grond, iedereen was op zijn plek en was duidelijk ongelooflijk hard aan het pushen. Voor mij was dat inspirerend om te zien.”

Hamilton beschrijft ook hoe hij een invloed heeft op de auto en de ontwikkeling ervan.

“Ik bouw of ontwerp de auto niet, ik kan niet achter een computer gaan zitten en ze helpen met het herontwerpen,” zei hij. “Het beste wat ik kan doen is in het weekend presteren.”

“Ik heb nog steeds veel vergaderingen in de fabriek over allerlei verschillende onderwerpen met betrekking tot de auto, of het nu gaat om de rijkwaliteit, de ophanging, de besturing, de banden of wat dan ook. Dat zullen we blijven doen. En ik denk dat we een beter proces hebben dan we ooit gehad hebben.”

“Dus het is veel boeiender voor zowel George en mij, we hebben vaak vergaderingen waar we allebei samen in die kamer zijn.”

“We kunnen echt diep ingaan op vragen die de technici, die mogelijk niet naar de Grands Prix komen, kunnen stellen als ze vragen hebben.”

“Dat blijven we doen tot het einde van het jaar. En verder gaat het er gewoon om dat we ons tot het einde van het jaar blijven inzetten en dat we de jongens dan de vrijheid geven om te doen waar ze goed in zijn.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023