“We weten nu dat Ferrari de juiste richting uitgaat, hierop moeten we verder bouwen”

Ferrari
Ferrari

Na een erg moeilijk seizoensbegin slaagde Ferrari er na een wijziging van concept in om een serieuze stap vooruit te zetten. Volgens teambaas Frederic Vasseur bevestigde de overwinning van Carlos Sainz in Singapore dat Ferrari met haar nieuw concept de juiste richting uitgaat.

Met de SF-23 begon Ferrari aan het seizoen met een evolutie van de wagen van 2022, de F1-75. Na een teleurstellend seizoensbegin veranderde Ferrari tijdens de GP van Spanje van concept. De Ferrari F1-bolide lijkt sindsdien meer op die van Red Bull en ook al betekende het niet onmiddellijk een grote stap vooruit, de voorbije races lijkt Ferrari daadwerkelijk serieus vooruitgang te hebben geboekt.

In Singapore slaagde Ferrari er zelfs in om de race te winnen, waarmee het de enige renstal is die naast Red Bull een Grand Prix wist te winnen. Volgens teambaas Frederic Vasseur is dat vooral belangrijk voor de toekomst en voor volgend seizoen en heeft het iedereen bij Ferrari een vertrouwensboost gegeven.

“Het is belangrijk op het vlak van de punten, op het vlak van beloning,” vertelde Vasseur tegenover de media. “Maar ik denk dat het belangrijkste voor ons is dat we een extra push hebben, dat we bevestiging hebben dat we de juiste richting uitgaan, dat we verder het vertrouwen van de rijders kunnen opbouwen, voor het team en voor de fabriek.”

“Het is zeker belangrijk om aan de toekomst verder te bouwen en ik denk dat we een belangrijke stap in de juiste richting gezet hebben.”

Vasseur werd ook gevraagd of hij had verwacht om tijdens zijn eerste seizoen als teambaas bij Ferrari een race zou winnen.

“Ik heb mezelf die vraag nooit gesteld,” aldus Vasseur. “Je probeert je job zo goed mogelijk te doen en probeert het maximale te bereiken met waarover je beschikt.”

“Je plant echter niet voor het seizoen dat je één of twee races wilt winnen, of iets anders, wanneer je zo iets begint dan begin je met een verkeerde basis.”