Mercedes: “Nieuwe vloer wordt laatste belangrijke update voor F1-bolide in 2023”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Komend raceweekend introduceert het Mercedes F1 team een nieuwe vloer op de W14. Volgens Toto Wolff wordt het de laatste belangrijke update voor de F1-bolide van dit jaar.

“We brengen een aangepaste vloer mee, wat de laatste grote update is die we dit jaar op een circuit zullen introduceren,” aldus Wolff tijdens een vooruitblik op de F1-race in Austin. “Het zal hopelijk een kleine vooruitgang beteken maar belangrijker is de mijlpaal die we daarmee willen zetten voor het ontwikkelingstraject voor de W15.”

Toto Wolff reageerde ook op de aanrijding tussen George Russell en Lewis Hamilton tijdens de start van de GP van Qatar, iets dat Mercedes absoluut niet goed uitkwam in de strijd voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.

“Als team wil je nooit je wagens tegen elkaar zien rijden,” aldus Wolff. “Het was frustrerend om zoveel punten verloren te zien gaan, zeker omdat de wagen sterk was. Het was echter bemoedigend om te zien hoe de rijders reageerden.”

“Lewis en George weten dat het teambelang primeert en dat willen ze nooit in gevaar brengen. Ik ben er zeker van dat we eruit zullen leren en groeien.”

“De strijd voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap is de voorbije races intenser geworden. We zullen rustig blijven en blijven pushen. Het is ons doel om zoveel mogelijk punten te behalen en onze voorsprong uit te breiden.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023