Helmut Marko ontkent dat Christian Horner hem weg wil: “Ik beslis zelf wanneer ik stop”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dr Helmut Marko heeft gereageerd op de geruchten dat Red Bull-teambaas Christian Horner hem uit het team zou willen. Volgens Helmut Marko klopt er niets van hij ontkent ten stelligste de geruchten.

De voorbije dagen namen de geruchten toe dat Christian Horner, ondanks de dominantie van dit seizoen, Helmut Marko richting de exit zou willen duwen. Opmerkelijk is dat Helmut Marko officieel niet op de loonlijst van Red Bull Racing staat maar wel een adviseur is voor Red Bull GmbH, het overkoepelend bedrijf.

“Geen idee,” antwoordt Helmut Marko wanneer het Oostenrijkse ‘OE24’ hem vraagt waar de geruchten vandaag komen. “Ik heb een contract tot eind volgend jaar.”

“Wanneer en hoe ik zal stoppen, dat zal ik zelf beslissen en niet bijvoorbeeld de heer Horner.”

“De nieuwe structuur binnen Red Bull is erg verschillend en verschillende personen proberen hun macht opnieuw te definiëren.”

“Dit alles is gewoon speculatie, net zoals over Sergio Perez waarbij er ook geen ultimatum is over het al dan niet behalen van de tweede plaats in het kampioenschap en het al dan niet verliezen van zijn racezitje voor 2024.”

“We winnen teveel, ongelooflijke dingen gebeuren met Max Verstappen en zijn resultaten zouden meer geapprecieerd moeten worden, wat hij doet is buitengewoon.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023