Max Verstappen onthult ‘gênante’ blunder waarmee hij zich de woede van Helmut Marko op de hals haalde

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens zijn eerste seizoen bij Red Bull blunderde Max Verstappen en dat leidde tot een woede-uitbarsting van Red Bull motorsport-baas Helmut Marko.

In Qatar behaalde Max Verstappen zijn derde wereldtitel bij Red Bull, het team waar hij sinds zijn tienerjaren deel van uitmaakt. Na een seizoen en vier races bij Toro Rosso mocht Verstappen in 2016 al aan de slag bij de hoofdmacht van Red Bull om Daniil Kvyat te vervangen.

Hij bedankte voor het vertrouwen door meteen zijn eerste race voor Red Bull te winnen maar wie denkt dat het daarna alleen maar rozengeur en maneschijn was voor de Nederlander heeft het mis. Ook hij ontsnapte niet aan de woede van Dr. Helmut Marko, zo vertelt hij in een gesprek met Antonio Felix da Costa.  

Tijdens de GP van de Verenigde Staten in 2016 was Verstappen op jacht naar de koplopers en gaf zijn race-engineer hem de opdracht om nog harder te pushen. Verstappen dacht dat hij de pits moest opzoeken aan het einde van die ronde maar toen hij binnenkwam besefte hij meteen dat hij een fout had gemaakt.

“Tijdens de race lag ik denk ik op P5, maar ik kwam steeds dichter bij de jongens voor me,” vertelt Verstappen. “Mijn engineer zei dat ik moest pushen. Normaal gesproken betekent dit dat ik snel een pitstop moet maken.”

“Aan het einde van die ronde reed ik de pitstraat in en ik realiseerde me meteen ‘oh mijn God, hij heeft me nooit gezegd dat ik naar binnen moest komen voor een pitstop, wat heb ik gedaan?’”

“Dus ja, ik riep over de radio dat ik een pitstop ging maken en opeens zag je alle monteurs rondrennen. Dat was een gênant moment.”

“Helmut Marko was natuurlijk behoorlijk boos op me na de race. Maar ja, wat kun je zeggen? Ik heb gewoon gezegd dat ik een fout heb gemaakt en dat ik het verpest heb, meer kun je niet doen.”

“We maken fouten, we zijn geen robots. Marko waardeert het als je je fouten toegeeft.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023