“Het beest Max Verstappen is niet te verslaan, Red Bull is wel te verslaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Jacques Villeneuve zet Max Verstappen momenteel een erg bijzondere prestatie neer. Verstappen lijkt quasi onverslaanbaar, al is Red Bull dat volgens de wereldkampioen van 1997 wel.

Met tot dusver dit seizoen maar liefst 14 overwinningen, waarvan een recordreeks van 10 overwinningen op rij, 16 podiumplaatsen, 433 punten en een voorsprong van meer dan 200 punten op de tweede in de stand, en natuurlijk het behalen van zijn derde F1-titel, is Max Verstappen bezig aan een ongezien F1-seizoen. Ook Jacques Villeneuve is vol lof over de prestatie van Verstappen.

“Het is Max die niet te verslaan is, Red Bull is dat wel,” aldus Villeneuve tegenover ‘Gazzetta dello Sport’. “Men mag niet vergeten dat Mercedes een seconde sneller was dan de rest toen zij domineerden. Toen was er alleen een gevecht omdat er tussen de Mercedes-rijders een conflict ontstond. De Red Bull F1-bolide is niet een seconde sneller dan de rest van het veld. Ze hebben moeite om poleposities te behalen en wanneer ze het doen dan is het met een tiende verschil.”

Volgens Villeneuve is de wagen maar zo goed als de ’tweede rijder’ en daarvoor moet je in dit geval naar Sergio Perez kijken.

“Verstappen pakt de poleposities, niet Perez. De Mexicaan staat telkens veel verder naar achter op de grid, wat het niveau van de wagen laat zien. Verstappen is een beest. Hij won de voorbije drie jaar de titels. Zijn F1-bolide was niet de doorslaggevende factor.”

“Verstappen is gevormd om te doen wat hij nu doet,” waarmee Villeneuve ook de loftrompet afsteekt voor Jos Verstappen. “Zijn vader heeft hem lange tijd opgeleid en is ook soms hard geweest voor Max. Daarom is Max ook ongelooflijk hard voor zichzelf. Hij heeft nooit een slecht moment, want een mindere race van hem is eigenlijk een gemiddelde race van veel andere rijders. Max heeft veel energie en blijft zichzelf verbeteren. Het is heel lastig om hem te verslaan.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023