Bianca Bustamante opgenomen in McLaren Driver Academy

McLaren
McLaren

McLaren heeft vandaag aangekondigd dat Bianca Bustamante wordt opgenomen in haar opleidingsprogramma voor rijders. Bustamante zal in 2024 ook McLaren vertegenwoordigen in de F1 Academy en voor ART racen.

De 18-jarige Bustamante heeft Filipijnse roots en nam deel aan verschillende kartingkampioenschappen in Azië, de W Series, het Formule 4 UAE kampioenschap, de Italiaanse Formule 4? USF Juniors en dit jaar de F1 Academy, een raceklasse waarin ze ook volgend jaar zal racen. Bustamante is uiteraard zeer blij met de opname in het ontwikkelingsprogramma van McLaren.

“Dit is zo’n onwerkelijk moment in mijn carrière, om te tekenen bij McLaren en ART Grand Prix overstijgt alles wat ik me ooit heb kunnen inbeelden toen ik in de karting racete in de Filipijnen,” vertelt Bustamante in een reactie op het nieuws. “Ik ben nog steeds emotioneel wanneer ik mijn naam naast McLaren zie staan, de geschiedenis verbonden aan dit team maakt me sprakeloos.”

“Ik ben zo dankbaar voor deze kans aangezien ik ervan overtuigd ben dat ik me nu in de best mogelijke omgeving bevindt om me verder te ontwikkelen en de volgende stap in mijn carrière te zetten. Ik ben zo dankbaar.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023