Aston Martin vraagt de FIA om de straf van Fernando Alonso terug te draaien

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

He Aston Martin F1 team heeft zogenaamd ‘right to review’ aangevraagd met betrekking tot de straf die Fernando Alonso kreeg voor een aanrijding met Carlos Sainz tijdens de sprintrace in China.

Fernando Alonso werd na afloop van de sprintrace schuldig bevonden aan een aanrijding met Carlos Sainz. De tweevoudig F1-kampioen moest zelf opgeven door die aanrijding maar na afloop kreeg hij een straf van tien seconden en drie strafpunten op zijn superlicentie. De tijdstraf van tien seconden had geen gevolgen aangezien Alonso moest opgeven maar Aston Martin wil waarschijnlijk vooral de drie strafpunten laten terugdraaien.

Aston Martin deed een verzoek voor een zogenaamd ‘right to review’ en het zal op vrijdag 3 mei samen met Ferrari voor de stewards verschijnen. Daarbij zullen de stewards eerst moeten oordelen of Aston Martin ‘significant en relevant nieuw bewijs’ aanlevert. Als de stewards tot dat oordeel komen zal er een tweede deel van de behandeling van het ‘right to review’ ingepland worden om de zaak verder te bekijken.