“Audi probeert rijders niet met grote zakken geld te verleiden”

Audi Motorsport
Audi Motorsport

Vanaf 2026 neemt Audi met haar eigen fabrieksteam deel aan de Formule 1. Daarbij zal het uiteraard belangrijk zijn om over een goed rijdersduo te beschikken maar in tegenstelling tot de concurrentie probeert Audi niet om met grote zakken gelden rijders de overstap te laten maken.

“Het is niet onze aanpak om rijders of medewerkers te motiveren om naar ons te komen door met geld te zwaaien,” aldus Stake F1-teambaas Andreas Seidl tegenover ‘Auto Motor und Sport’. “We hebben de financiële middelen van een topteam maar we denken goed na over hoe we iedere frank of euro zinvol en efficiënt kunnen inzetten.”

“We willen mensen aantrekken die deel willen uitmaken van ons verhaal en mee de stap van Audi in de Formule 1 willen zetten.”

Het Stake F1 team, dat vanaf 2026 wordt omgevormd tot het Audi F1 team, kondigde vorige week aan dat Nico Hulkenberg volgend jaar voor het team zal racen. Seidl erkent dat het voor Audi cruciaal zal zijn om over een goed rijdersduo te beschikken.

“Het is duidelijk dat we, gezien het huidige niveau, het absoluut belangrijk is om bij de start over het best mogelijke rijdersduo te beschikken,” aldus Seidl. “Het is ook zinvol om in 2025 al over het rijdersduo te beschikken en in de wagens te hebben dat bij de start voor het Audi F1 team zal racen en die zo het project kunnen ondersteunen.”

“De rijders kunnen ons helpen op het vlak van teammotivatie en de richting waarin we moeten ontwikkelen. Daarom is Nico een topkeuze. Er bestaat geen twijfel over dat hij snel is. Met zijn ervaring, zijn teamwork en goede technisch inzicht brengt hij het team bij wat we nodig hebben.”