Valtteri Bottas gaat naar het UCI wereldkampioenschap gravel in België

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas

Stake F1 Team-rijder Valtteri Bottas kwalificeerde zich afgelopen zaterdag voor het UCI WK Gravel in ons land door zesde te eindigen in de Swartberg 100 gravel race in Zuid-Afrika.

Afgelopen herfst liet Valtteri Bottas vallen dat hij hoopte om zich te kwalificeren voor het WK Gravel in 2024, dat later dit jaar zal doorgaan in ons land, en afgelopen zaterdag is hij daar ook in geslaagd. In de Swartberg 100 gravel race in Zuid-Afrika werd hij zesde in zijn leeftijdscategorie.

De Swartberg 100 maakt deel uit van de UCI Gravel World Series, een evenement van 26 races over de hele wereld. Renners die in de eerste 25 procent van hun leeftijdscategorie eindigen tijdens een race uit de Gravel World Series zijn automatisch geplaatst voor het wereldkampioenschap, dat op 5 en 6 oktober zal doorgaan in ons land in Halle-Leuven.

De zesde plaats van Bottas was maar net voldoende want in de leeftijdscategorie 35-39 jaar waren er 24 deelnemers, hij deed 6 uur 27 minuten en 47 seconden over de race van 170 km met 2900 hoogtemeters. 

De Fin was uiteraard in de wolken met zijn eigen prestatie, maar het was een dubbel feest ten huize Bottas want zijn vriendin Tiffany Cromwell won de race bij de vrouwen. Het truitje dat Bottas droeg tijdens de race wordt geveild ten voordele van de ‘Prinses Charlene van Monaco Foundation.’