“De kritiek op de dominantie van Max Verstappen is onterecht, we moeten blij zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Er komt steeds meer kritiek op de dominantie van Max Verstappen in de Formule 1 maar volgens voormalig F1-teambaas Otmar Szafnauer moeten we wat Max Verstappen presteert net weten te koesteren.

Uiteraard zien we allemaal liever drie of vier rijders tot de laatste races van het seizoen strijden voor de F1-titel maar ook voor een dominantie of buitengewone prestaties moeten we enorm veel respect hebben. Dat vindt ook voormalig F1-teambaas Otmar Szafnauer. Szafnauer vindt dat we momenten zoals deze moeten koesteren voor de grootse prestaties die we momenteel te zien krijgen en hij verzekert ons dat ook de dominantie van Verstappen plots zal verdwijnen, net zoals dat ook eerder in de sport al is gebeurd.

“Je kan Max niet plots doen verdwijnen. De sport heeft eerder al zo’n situaties gekend. Max zal niet voor eeuwig en altijd kampioen blijven. Het zal veranderen. We hebben met Michael Schumacher en Lewis Hamilton ook zo’n situatie gehad,” aldus Szafnauer tegenover de ‘Daily Mail’.

Volgens Szafnauer is de populariteit van de Formule 1 de voorbije jaren onder andere via de Netflix-serie ‘Drive to Survive’ enorm hard gegroeid. Szafnauer vraagt zich af hoe die ‘nieuwe fans’ zullen omgaan met de situatie van een aanhoudende dominantie van Max Verstappen.

“Je hebt nu de Netflix-fans die nog maar net de sport leren kennen en je wil hen niet verliezen. Maar als Max blijft winnen, ga je ze dan verliezen? Ik weet het antwoord op die vraag niet. maar we moeten Max vieren omwille van zijn genialiteit en hem niet afkraken omwille van zijn dominantie,” besluit Szafnauer.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print